Luty to miesiąc zimowy, w którym wszyscy potrzebujemy dużo witamin. Dlatego klasa trzecia uczestniczyła w zajęciach kulinarnych, które zapoczątkowały cykl zajęć o zdrowym odżywianiu. Bogato zastawione stoły w różnorodne owoce egzotyczne sprawiły, że z wielkim zapałem wszyscy wzięli się do pracy. Uczniowie wykonali pyszne i kolorowe sałatki owocowe, szaszłyki oraz fantazyjne łódeczki i gofry z owocami. Dzięki tym zajęciom trzecioklasiści mogli poznać rolę owoców w diecie każdego człowieka i odpowiedzieć na pytanie: „Dlaczego warto jeść owoce?”. Przygotowane potrawy były smaczne i dekoracyjne. Zapach i aromat unoszący się z klasy przyciągnął pozostałych uczniów naszej szkoły, a także i nauczycieli. Dzieci zapraszały do owocowej degustacji częstując różnymi owocami. Najważniejsze, że wszystkim bardzo smakowało i wyszło na zdrowie.
Dziękujemy rodzicom uczniów klasy trzeciej, którzy są stałymi i hojnymi sponsorami owoców i warzyw w naszej szkole. W ten sposób wspierają nasze działania z zakresu edukacji zdrowotnej.
Mariola Mamala